Die herhaalde dromen verbergen

Die herhaalde dromen verbergen

Meestal vergeten we snel wat we hebben gedroomd. Maar als dezelfde heldere of beangstigende plot in verschillende variaties opnieuw wordt herhaald, denken we onvrijwillig na over waar het mee verbonden is. Sommigen proberen dromen uit te leggen vanuit het oogpunt van psychologie of fysiologie, anderen zijn er zeker van dat dit berichten uit de wereld van geesten zijn. Wie heeft er gelijk?

Interpretatie van dromen is een delicate kwestie, maar fascinerend. Het is altijd interessant om op te lossen wat ze kunnen betekenen. Laten we proberen erachter te komen welke rol herhaalde dromen en nachtmerries spelen. Hoe beïnvloeden dromen het leven? Misschien zit er een soort hint in hen en niemand anders dan wij kunnen het begrijpen? Of iets anders?

Ze achtervolgen je, maar de achtervolger kan niet worden onderscheiden, je voelt iets verschrikkelijks achter je rug, maar het is beter om niet rond te kijken. Benen worden katoen, ademhaling wordt onderbroken. Of je bent vreselijk laat, maar het lijkt erop dat je niet op de juiste plaats kunt komen. Het maakt niet uit hoe snel je beweegt en hoe ver naar het doel is, je kunt niet begrijpen wat er gebeurt, alleen jij weet: je kunt niet stoppen. Je rent met al je macht terwijl ze je benen dragen. Plots word je scherp wakker. Gelukkig is dit slechts een droom, maar het slaagt er niet in om het meteen te schudden.

Dromen waarin iemand ons achtervolgt of we ergens rennen is een veel voorkomend fenomeen, evenals die waarin we vallen, seks hebben, we gaan weer naar school. De meerderheidsscènes met vervolging, dit is de meest voorkomende plot van kinderdromen.

Hetzelfde scenario wordt herhaald in mensen die behoren tot verschillende culturen die op verschillende plaatsen wonen. Wat verbergt dit mysterie van de menselijke geest en of er een rationele verklaring voor haar is?

Onopgeloste problemen

Dromen -experts zijn het erover eens dat ze psychologische aard hebben. Scenario’s – laten we zeggen, zie jezelf naakt in het midden van de klas of loopt langs de gangen – duiden op sterke emoties of interne conflicten. Dus, eigen naaktheid wordt geassocieerd met schaamte en hulpeloosheid. Het onderbewustzijn kan zo’n beeld geven als een persoon in het echte leven deze gevoelens onderdrukt. De versie heeft het recht om te bestaan.

Bijvoorbeeld, dromen bijvoorbeeld dat je in de klas staat, een examen invult of probeert uit de problemen te komen. Als u denkt, kunt u hiervoor veel redenen vinden. Misschien het oude schooltrauma en de angst voor de kindertijd die zal volgen als je er niet aan kunt. Misschien maak je je zorgen over moeilijke tijden, en de onderbewuste houding verbindt stress met klassenatmosfeer, zelfs als je al lang van school bent afgestudeerd.

Beelden en ervaringen uit de kindertijd, diep verborgen in de geest, blijven het leven beïnvloeden in een droom en in werkelijkheid wanneer we volwassenen worden. Psychoanalyse werkt hier al enkele decennia aan. Pogingen om deze symbolen uit te leggen en de lijn tussen geheim en voor de hand liggend te wissen, zijn vaak onjuist.

De context is belangrijk

U moet begrijpen dat er geen ondubbelzinnig antwoord kan zijn. Het is in het algemeen mogelijk om de inhoud van een bepaalde plot te onthullen, maar de context wordt bepaald door de ervaring en kenmerken van de persoonlijkheid. Karl Jung geloofde dat dromen een middel zijn om een ​​verband te leggen tussen bewustzijn en onderbewustzijn in het proces van de vorming van de persoonlijkheid, die hij de “individu” noemde. Dienovereenkomstig vervullen ze eenvoudig hun functie en is het niet nodig om ze te ontcijferen.

Een droom, die vaak wordt herhaald, kan een idee geven van een letsel of duiden op fysiologische en psychologische problemen. Voordat u het ontrafelen van symbolen uit de slaap nadert, https://libidoverhogen.com/hoe-het-libido-te-verhogen-praktische-tips/ moet rekening worden gehouden met het feit dat het pad naar de diepten van het onderbewustzijn wordt belemmerd door obstakels.

Alle hypothesen zijn goed

Het fenomeen van slaperige verlamming bevestigt dat de mysterieuze aard van de slaap niet vatbaar is voor wetenschappelijke verklaringen uitsluitend. Hetzelfde kan gezegd worden over de foto’s die we dromen.

Voor alles wat we ons zorgen maken in een droom, zijn zowel psychologische als fysiologische mechanismen verantwoordelijk. Eenzijdige perceptie is bevooroordeeld. Bijvoorbeeld, waarom veel dromen dat hun tanden eruit vallen? Dit kan worden geassocieerd met angst voor een tandarts, maar meestal bezoekt zo’n visie degenen die kraken in een droom met tanden, pure fysiologie.

Een poging om de theorie van mystieke en spirituele oorsprong van dromen door kennis van fysiologie te ontkrachten, lijkt misschien te alledaags. Maar als u zo’n banale verklaring verwerpt, kunt u interessante details missen. Veel hangt af van de situatie in een droom, omdat op dit moment de druk op verschillende delen van het lichaam en interne organen ongelijk worden verdeeld. Mensen worden bijvoorbeeld vaak achtervolgd door nachtmerries wanneer ze aan de linkerkant slapen: studies geven een verband aan tussen deze pose en vreselijke dromen.

Collectieve nachtmerrie

Heel vaak wordt geen belangrijk aspect in aanmerking genomen – een culturele factor. Over hem gesproken, men kan niet in de steek van de populaire nachthorror vermelden: een persoon in een hoed. Het onheilspellende silhouet was veel mensen die slaperige verlamming ervoeren. Horror, wanneer een vreemdeling in een hoed komt om je te vernietigen, maar je kunt niet bewegen. De visie is zo reëel en indrukwekkend dat na een dergelijk geval een persoon de blog The Hat Man Project (Per heeft gemaakt. Het project “Man in the Hat”): ik heb onderzoek gedaan en vond mensen die ook een soortgelijke figuur beschreven die ontstond met slaperige verlamming. De bron bestaat nog steeds, iedereen kan sensaties en gedachten delen over een vreselijke visie.

Hoe kan het zijn – al deze mensen droomden van hetzelfde kwaadaardige karakter? Als we aannemen dat de staat van slaperige verlamming het portaal opent in de andere werelden, blijkt dat de parallelle realiteit buitengewoon vijandig is tegenover onze?

No Comments

Post A Comment